VIDEO: Lansarea Mișcării Civice “TINERII MOLDOVEI” – tinerii.md
DEMISIA – CONSTANTIN MARIN
19 martie 2014
Un nou protest al TINERILOR MOLDOVEI împotriva președintelui “Teleradio-Moldova”
21 martie 2014
Show all

VIDEO: Lansarea Mișcării Civice “TINERII MOLDOVEI”

Astăzi, 19 martie, Mișcarea Civică TINERII MOLDOVEI a ținut prima sa conferință de presă cu participarea co-președinților Anatol Ursu, Dinu Plîngău și Iacob Lefter.

Au fost abordate următoarele 3 subiecte.

1. LANSAREA OFICIALĂ A TINERILOR MOLDOVEI

Într-o societate dezbinată, marcată de corupția și neputința guvernanților, este imposibilă asigurarea unui viitor mai bun pentru cetățeni. Conștienți de acest lucru, noi, un grup de tineri moldoveni, am decis să dăm startul schimbărilor necesare pentru ca cetățenii Republicii Moldova să creadă în propriile forțe, să își recapete dorința de afirmare, aici, la noi acasă, și să-și construiască familii sănătoase fără a părăsi pământul strămoșesc.

Tinerii Moldovei

Mișcarea civică TINERII MOLDOVEI răspunde necesității apariției unui actor din societatea civilă cu rol determinant în schimbarea la față a condițiilor de viață din Republica Moldova. Situația actuală a veșnicei dezamăgiri față de neputința politicienilor va fi depășită, deoarece Tinerii Moldovei intenționează să ia soarta poporului în propriile mâini, prin inițierea unei mișcări de transformare ireversibilă în bine, a vieții oamenilor simpli. Lansarea Campaniei ,,Unirea Înseamnă” este un prim pas în realizarea acestui deziderat.

Structura Tinerilor este axată pe un un model orizontal de organizare, în care deciziile se iau în unanimitate. Totalitatea membrilor activi implicaţi în activităţile Tinerilor Moldovei se reunesc în fiecare an într-un Forum Naţional. Aderarea la grup se realizează individual, prin semnarea unei adeziuni. Toţi membrii Tinerilor Moldovei sunt voluntari, desfăşurându-şi activităţile fără a urmări interese personale sau financiare. Toți cei care cred că Moldova merită un viitor mai bun și sunt dispuși să depună efort în acest sens – pot deveni membri ai mișcării. Tinerii Moldovei sunt modele de activism social, dispuși să ofere o bună parte din timpul lor cauzei naționale. Tinerii cred în unitatea de acțiune a actualei generații, pentru că doar împreună putem aduce schimbarea în bine. Membrii se delimitează de orice fel de manifestări cu caracter politic, extremist şi antidemocratic, având ca unic scop aducerea perspectivei unei vieți mai bune pentru locuitorii Republicii Moldova.

2. TINERII MOLDOVEI DAU ÎN JUDECATĂ COMPANIA „TELERADIO-MOLDOVA”

Mișcarea civică TINERII MOLDOVEI anunță acționarea în judecată a Companiei “Teleradio-Moldova” după ce aceasta a refuzat să plaseze o serie de spoturi de informare cu privire la beneficiile unirii.

De asemenea, TINERII MOLDOVEI solicită demiterea președintelui TRM, Constantin Marin, cel care se comportă ca o marionetă politică ce execută ordinele primite pe linie de partid. La Moldova 1, rulează fără nicio problemă spoturi prin care se pledează pentru integrarea în Uniunea EuroAsiatică și spoturi cu lideri politici moldoveni în calitate de protagoniști, dar nu este permisă o campanie de informare care nu încalcă absolut nicio lege a Republicii Moldova. Dimpotrivă, prin comportamentul adoptat de către conducerea TRM, este încălcat unul dintre obiectivele sale primordiale: “informarea operativă, completă şi obiectivă a cetăţenilor privind realitatea din ţară şi de peste hotare”.

Pe lângă adresarea în instanță, Mișcarea civică TINERII MOLDOVEI va continua săptămâna viitoare protestele față de decizia abuzivă a președintelui TRM, Constantin Marin. Un astfel de comportament al unei persoane care este plătită din bani publici este inacceptabil.

MARIONETA copy

3. SALVAȚI UN TÂNĂR DE LA MOARTE!

 Dumitru, un tânăr de 24 de ani, a fost împușcat în burtă la începutul anului curent. A fost internat inițial la spitalul din Nisporeni, după care s-a decis ca acesta să fie transferat pentru o intervenție mai complicată la Chișinău.
Mișcarea civică TINERII MOLDOVEI s-a mobilizat pentru a salva de la moarte un tânăr aflat într-o stare critică.

Dumitru, un tânăr de 24 de ani, a fost împușcat în burtă la începutul anului curent. A fost internat inițial la spitalul din Nisporeni, după care s-a decis ca acesta să fie transferat pentru o intervenție mai complicată la Chișinău.

Este nevoie de o operație pentru a fi înlocuită o parte de os cu o bucată de metal, fiindcă bucata de os e percepută de organism ca corp străin și nu e alimentată corespunzător. La fel intestinul gros a fost secționat grav și nu poate fi refăcut. Print-o fisură creată se va rezolva problema cu eliminarea maselor fecale. Dumitru este din raionul Grigoriopol, dintr-o localitate din regiunea transnistreană. În prezent, acesta nu are niciun act de identitate, respectiv, nici polița de asigurare medicală care ar fi redus parțial o parte a costurilor legate de internare.

Mișcarea civică TINERII MOLDOVEI face apel la solidaritate și îi roagă pe toți cei care pot contribui la salvarea vieții acestui tânăr să o facă fără ezitare. Împreună, putem salva o viață!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *