TINERII MOLDOVEI luptă pentru un oraș curat – tinerii.md
Cerem o altă atitudine
8 octombrie 2014
Reînfiinţarea Centrului Naţional de Terminologie în memoria lui Constantin Tănase
3 noiembrie 2014
Show all

TINERII MOLDOVEI luptă pentru un oraș curat

Mișcarea Civică TINERII MOLDOVEI denunță acțiunile promotorilor vectorului pro-rusesc, care murdăresc orașul cu inscripții menite să denatureze adevărul istoric și să batjocorească identitatea tuturor. Evenimentul va avea loc astăzi, 28 octombrie, începând cu ora 15.30, la intersecția străzilor Columna și Gavriil Bănulescu-Bodoni și la care vor participa zeci de persoane dornice să locuiască într-un oraș curat și prosper.

Mișcarea Civică TINERII MOLDOVEI denunță acțiunile promotorilor vectorului pro-rusesc, care murdăresc orașul cu inscripții menite să denatureze adevărul istoric și să batjocorească identitatea tuturor.

Mesajele mincinoase mizează pe crearea unor tensiuni și a unor false dezbateri în rândul populației, în pragul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie. Astfel, în cadrul campaniei Mișcării Civice TINERII MOLDOVEI ,,UNIREA ÎNSEAMNĂ”, care are scopul de a informa oamenii cu privire la implicațiile unirii cu statul vecin – România pentru cetățeanul simplu, voluntarii mișcării vor organiza o acțiune de înlăturare a inscripțiilor care urâțesc zidurile din oraș.

Evenimentul va avea loc astăzi, 28 octombrie, începând cu ora 15.30, la intersecția străzilor Columna și Gavriil Bănulescu-Bodoni și la care vor participa zeci de persoane dornice să locuiască într-un oraș curat și prosper. ,,După ce am apărat cu succes pietonala, acum vrem să redăm orașului un aspect mai curat. Vom ieși să acoperim toate inscripțiile și graffiti-urile degradate, inserate pe clădiri noi sau care conțin îndemnuri de deturnare a cursului nostru de dezvoltare Vestic. Le vom șterge pe toate”, a declarat Mihaela Bucătaru, coordonatorul proiectului ,,UNIREA ÎNSEAMNĂ”.

Mișcarea Civică TINERII MOLDOVEI doreşte să transmită un mesaj autorităților, care în ciuda amenințărilor și șantajului din partea Federației Ruse, evită să întreprindă măsuri concrete de soluționare a acestor conflicte. Astfel, proiectul ,,UNIREA ÎNSEAMNĂ” va informa populația cu privire la beneficiile unirii cu România, iar evenimentele din cadrul campaniei vor avea drept scop bunăstarea societății și apropierea de valorile și tradițiile europene.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *