RECENSĂMÂNT 2014: Campania de voluntariat ia startul – tinerii.md
Aviz pozitiv pentru a primi cetatenie daca te declari român
8 martie 2014
Show all

RECENSĂMÂNT 2014: Campania de voluntariat ia startul

recensamant_moldova

Platforma unionistă Acţiunea 2012 în colaborare cu grupul de iniţiativă Tinerii Moldovei şi în susţinerea campaniei de informare a publicaţiei Timpul – ,,Vorbesc româneşte, sunt, deci, român!” – lansează miercuri, 5 martie 2014, campania de voluntariat pentru recensământul populaţiei şi locuinţelor din Republica Moldova.

Potrivit unui comunicat de presă, obiectivele campaniei ,,Vorbim româneşte, suntem români” vizează informarea populaţiei privind identitatea naţională, respectarea metodologiei de colectare a datelor privind etnia şi limba vorbită, precum şi obţinerea unor rezultate corecte, pentru a asigura un viitor mai bun tuturor cetăţenilor Republicii Moldova.

Organizatorii anunţă că sute de voluntari vor oferi sprijin populaţiei la puncte de informare, atât în Chişinău, cât şi în raioane, pentru a preveni potenţiale fraude în timpul consultării populaţiei şi pentru a evita repetarea experimentului de la recensământul organizat de guvernarea comunistă în 2004, când oamenilor le-a fost încălcat dreptul de a se declara ceea ce simţeau că sunt şi de a afirma clar denumirea limbii vorbite.

Toţi cei care doresc să se alăture campaniei pentru recensământul care va avea loc în perioada 1-14 aprilie, o pot face înscriindu-se la adresa web http://romanism.ro/recensamint/, se mai arată în comunicatul de presă. ,,Implică-te, ca să nu treacă istoria pe lângă tine!” este mesajul iniţiatorilor campaniei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *