Drag BNS, unde-s rezultatele pe localități? – tinerii.md
TeaM #2 – Accelerează spre Succes
13 februarie 2017
Curs profesionist de retorică gratuit
11 aprilie 2017
Show all

Drag BNS, unde-s rezultatele pe localități?

Au trecut 10 zile de la momentul în care am fost declarați o minoritate de 7% în Republica Moldova și încă nu putem verifica datele reale.

De ce? Pentru că nu sunt disponibile cifrele pe localități și nici nu există o procedură clară prin care orice cetățean să aibă acces la datele personale consemnate (sau nu) în formularul său de recenzare. De ce oare sunt tăinuite rezultatele???

Solicităm Biroului Național de Statistică publicarea rezultatelor recensământului pe fiecare localitate în parte şi acces pentru fiecare persoană recenzată la datele personale. Fără aceste măsuri efectuate în următoarea săptămână, se reconfirmă faptul că recensământul a fost fraudat intenţionat.

Considerăm că rezultatele publicate de BNS privind structura etnică și lingvistică a populației au fost prezentate superficial, fără a fi însoțite de date pertinente și neglijând total orice relație de cauzalitate dintre organizarea defectuasă a așa-zis-ului recensământ și rezultatele științifice ale acestuia. Pornind de la această stare de fapt și de la lipsa de reacție din partea Guvernului după publicarea rezultatelor finale, organizaţia nostară somează BNS-ul să prezinte procentele obținute pe localități. Acesta este unicul mijloc prin care se poate compara cu precizie datele din numărătoarea paralelă efectuată de organizaţie cu datele fraudate ale așa-zis-ului recensământ din 2014.

Dacă rezultatele acestui furt din 2014 nu este anulat de Guvern sau dacă procuratura Generală nu își face treaba, vom porni o campanie națională de denunțare a așa-zis-ului recensământ. Vom pune în mișcare toți volutarii noștri, toți profesorii și toți primarii cu care colaborăm pentru a obține adevărul. Vrem să fie anunţată procedura clară prin care fiecare cetăţean să meargă și să ceară propriul formular de la statistică pentru a vedea cum a fost trecut acolo de autorități: moldovean, român sau… marțian după expresia directorului BNS. Așteptăm doar datele pe localități pentru a putea demonstra puctual frauda, sat cu sat, acolo unde vom avea posiblitatea.

Conform datelor furnizate de BNS, în anul 2014 a fost recenzată 91% din populația Republicii Moldova. Pentru a fi recunoscut de comunitatea internațională, un Recensământ trebuie să cuprindă cel puțin 90% din populația unui stat. Având în vedere că puţin peste jumătate din populaţia Chişinăului a fost recenzată, conform datelor BNS, cifra de 99% din restul republicii pare puțin credibilă. De aceea, noi suspectăm că datele privind etnia și limba maternă/vorbită au fost culese din resurse administrative, fapt ilegal și care trebuie pedepsit conform legii.

Voi ce credeți? Vi se pare reală toată istoria asta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *