Domnule Timofti, acum aveți? – tinerii.md
Ieși din cămin, apucă-te de treabă!
11 noiembrie 2015
Vrem guvernator comun! Vrem BNR, nu BNM!
17 noiembrie 2015
Show all

Domnule Timofti, acum aveți?

Astăzi, noi, Tinerii Moldovei am decis că e momentul să-l scoatem pe Președintele nostru din întuneric și să-i indicăm soluția pentru a salva R. Moldova. Criza profundă în care ne aflăm trebuie depășită. Noi știm cum!

Sute de Tineri s-au adunat la Monumentul lui Ștefan cel Mare la ora 20.00, unde presa era deja prezentă. După câteva interviuri și o intervenție în direct la un post de știri, au început scandările:  „Chișinăul și Bucureștiul sunt două inimi românești”, iar noi vrem Guvern Comun așa cum cerem de o săptămână încoace!

De data aceasta am pregătit câteva zeci de făclii pe care le-am aprins în fața monumentului Marelui Voievod și am pornit în marș spre Reședința de Stat a iubitului nostru Președinte, Nicolae Timofti. Prin acest gest, am vrut să-i aducem și lui un pic din lumina și înțelepciunea lui Ștefan cel Mare. Cu torțele în fața coloanei și cu drapelele tricolore în spate am ajuns la destinație așteptați de un număr impresionat de polițiști. Mirați, dar „în siguranță” – am demarat flash-mob-ul.

TORTE LA PRESEDINTIE

În fața clădirii, toate făcliile au fost ridicate sus, iar președintele TM, Anatol Ursu a ținut un discurs. Redăm aici o parte a acestuia: „Tinerii Moldovei sunt aici pentru a-l scoate pe președintele Timofti din bezna în care a ajuns și a arata adevărata față a schimbării. Soluția pentru a depăși criza actuală este un Guvern și un Premier Comun. Cerem insistent președintelui să-l desemneze pe Dacian Cioloș prim-ministru și în Rep. Moldova!”

În momentul rostirii ultimei fraze, toți cei prezenți au ridicat deasupra capului portrete cu Prim-ministrul desemnat – Dacian Cioloș și au scandat continuu timp de 5 minute o frază simplă: „Vrem Guvern Comun”!

PORTRETE CIOLOS

Sperăm că mesajul nostru a fost auzit, deoarece nu am mai suporta să-l mai auzim vreodată pe Președinte plângându-se că „era bine să fie… dar nu s-a pus întrebarea înainte… era frumos, era bine să fi fost”. Se pune întrebarea acum, domnule Timofti. Ce spuneți?

Reamintim, Tinerii Moldovei văd în desemnarea lui Dacian Cioloș, drept premier care să conducă un guvern comun România – R. Moldova, un prim pas pentru a putea aduce instituțiile românești între Prut și Nistru. Adică DNA-ul, BNR-ul și celelalte structuri puternice din România să vină aici și să facă ordine. Aceasta este unica soluție!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *