Despre noi – tinerii.md
TM_despre_noi

Tinerii Moldovei (TM) reprezintă o mișcare civică fondată de persoane crescute după căderea comunismului. Pe parcursul anilor, am înțeles că independența presupune mai mult decât ceea ce are astăzi Rep. Moldova și am decis să aducem un trai mai bun în casele oamenilor, prin intermediul proiectelor pe care le desfășurăm.

Inițiativa formării TM vine să întâlnească nevoia apariției unui actor, din societatea civilă, care să joace un rol determinant în schimbarea realității din Rep. Moldova, iar accentul în acest proces să fie pus pe forța de inovație a Tinerilor.

Într-o societate dezbinată și coruptă, doar generația tânără mai poate oferi un exemplu de reformare. Tinerii Moldovei vor readuce populației încrederea într-un viitor destoinic acasă, subordonând acestui deziderat toate acțiunile organizației. TM își asumă responsabilitatea de a repune Rep.Moldova pe calea normalității, prin intermediul revenirii în spațiul istoric al apartenenței firești. Doar astfel vom reuși să impunem un nivel de viață decent și o mentalitate europeană în societatea noastră.

Valorile noastre


Credem în forța motivației noastre
Noi știm ce avem de făcut, dar mai important decât acest aspect: înțelegem de ce activăm și cum vom ajunge acolo unde ne dorim. Motivele noastre sunt intrinseci, se găsesc în interiorul nostru și nu pot fi supuse dezbaterii. Motivația noastră nu e o chestiune de formă, e de fond. De aici izvorăște forța noastră individuală și de grup.

Credem în puterea propriului exemplu
Datorită faptului că acțiunile noastre impun integritate și dedicare, suntem modele de comportament în orice grup din care facem parte. Formată doar din oameni valoroși, echipa noastră e o familie puternică, un exemplu de coeziune și unitate pentru orice echipaj care vrea să ajungă cu bine la destinație.

Credem în posibilitatea perfecționării continue
În timp ce luptăm pentru progres social, zi de zi, devenim și noi mai buni în tot ceea ce facem. Ne profesionalizăm și îndeplinim orice sarcină conștiincios, până vom ajunge să atingem desăvârșirea în muncă și în orice ne propunem.

Credem în inviolabilitate cuvântului dat
Noi ne ținem întotdeauna promisiunile. Fără excepție. Încrederea e cel mai important lucru pe care avem să îl oferim persoanelor și entităților cu care interacționăm. În momentul în care ne asumăm o responsabilitate, o ducem până la capăt.

Credem că scopul este primordial
Suntem orientați pe rezultat. Obiectivele asumate constituie ținte certe pe care le vom atinge. Activitatea noastră presupune muncă treptată, pas cu pas. Indiferent de obstacolele întâlnite în cale și de inevitabilele devieri temporare, toți pașii vor fi făcuți pentru a ne realiza scopul final.

Credem că oamenii Moldovei merită o viață mai bună
Situația actuală în care se află locuitorii R. Molodova nu mai poate fi tolerată. E vitală o reformare a sistemului existent. Orice cetățean al statului nostru merită o șansă pentru o viață decentă la el acasă. Unicul mijloc văzut de noi, pentru a reuși acest lucru, este atingerea cu succes a scopului Mișcării. Vom depune toate eforturile posibile și vom îndeplini orice este necesar pentru a ne realiza Cauza.