Curs profesionist de retorică gratuit – tinerii.md
Drag BNS, unde-s rezultatele pe localități?
10 aprilie 2017
Vrei să fii Jurnalist?
27 aprilie 2017
Show all

Curs profesionist de retorică gratuit

Institutul Cultural Român în parteneriat cu Tinerii Moldovei va desfășura la Chișinău o Școală de retorică de week-end în perioada 22 – 26 aprilie 2017. Invităm toți tinerii să aplice pentru a fi printre cei 30 de norocoși selectați să beneficieze de experiența profesioniștilor de la București care vor coordona atelierele Școlii.

De ce să participi la o asemenea Școală?

Pentru că situaţiile în care suntem chemaţi să luăm cuvântul în public pot fi extrem de variate: de la recepţii şi dineuri, la serbări şi funeralii, la întruniri politice şi dezbateri academice, la vernisaje şi lansări de carte. Cursurile de „public speaking”, atât de prizate în mediul corporativ, oferă reţete pentru „arta de a convinge”, dar altele pot fi mizele unui discurs în funcţie de intenţie, auditoriu şi context. Școala de Retorică oferă o minimă pregătire teoretică şi practică pentru abordarea acestei pluralităţi de situaţii, plecând de la marii clasici din Antichitate (Aristotel, Cicero, Quintilian), combinând studiul multor discursuri şi exerciţiile retorice prin care cursanţii vor putea să-şi amelioreze abilităţile oratorice.

Programul Școlii se va centra pe dezvoltarea capacităților tinerilor de a utiliza cele trei elemente ale retoricii (ethos, logos, pathos) într-o manieră eficientă și echilibrată, de a construi un șir argumentativ al discursului bazat pe logică și pe raționalitatea ideilor transmise și de a susține discursuri pe teme variate. Pentru atingerea acestui obiectiv, Institutul Cultural Român și partenerii propuși vor colabora cu jurnaliști, actori și regizori în scopul asigurării suportului pedagogic. Vor fi abordate aspecte teoretice legate de arta retoricii, tehnici de persuadare prin limbaj non-verbal, mesaj, anticipare, empatie și curaj.

Vor fi admiși doar tineri de până la 25 de ani.  Termenul limită pentru înscrieri 16.04.2017. În data de 19.04.2017, candidații admiși vor fi contactați pentru a confirma participarea lor la școala de retorică ale cărei cursuri vor începe din data de 22.04.2017.

Încercați să demonstrați că sunteți cel mai bun candidat prin completarea sârguincioasă a formularului de aici.

Succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *