O casă pentru o luptătoare – tinerii.md
Vrei să fii Jurnalist?
27 aprilie 2017
Hai cu noi să construim o casă
22 mai 2017
Show all

O casă pentru o luptătoare

O casă pentru o luptătoare!

Numele ei este Rodica Carpenco. Rodica ar fi putut fi o femeie ca toate celelalte. Este mai mult de-atât: o supraviețuitoare. A îndurat tortură, agresiune, violență domestică. Când viața celor cinci copii ai săi a fost pusă în pericol, a avut puterea să spună „STOP”.  Rodica și cei cinci copii minori locuiesc în chirie, în neajunsuri.

Rodica a lucrat în satul Mîndîc din raionul Drochia ca asistent social și pentru că salariul era foarte mic și nu își putea permite să îndestuleze familia cu cele necesare, a decis să se împrumute la bancă, pentru a iniția o afacere. În situația în care primul soț i-a decedat, iar cu al doilea soarta nu i-a fost deloc blândă, în contextul în care fiul cel mare a început să se confrunte cu probleme de sănătate, Rodica nu a mai putut achita ratele la banca, iar banca i-a pus sechestru pe bunurile material. În prezent, Rodica nu mai lucrează: copilul cel mai mic are doar 3 luni.

O locuință stabilă este tot ce au nevoie cei șase membri ai familiei Carpenco pentru a-și privi viitorul cu încredere.

Mișcarae Civică Tinerii Moldovei alături de celelalte asociaţii unioniste vor pune umărul la treabă pentru a construi casa în care o mamă și cinci copilași să își recâștige siguranța și demnitatea umană.

4700 de euro este suma necesară pentru ca lucrurile să fie restabilite corect în viața Rodicăi Carpenco și a copiilor săi: 3700 de euro pentru cumpărarea unei case în Drochia iar încă 1 000 de euro pentru materialele necesare renovării ei pentru a trăi în condiţii decente. Cu munca fizică ne implicăm şi noi. Vă rugăm să o faceţi şi voi, ajutând cu muncă sau cu bani, alături, ca de fiecare dată.

Donațiile pot fi făcute prin metodele de aici, specificând „pentru Rodica Carpenco”.

Povestea Rodicăi în acest video!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *